Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hülkenberg bude vůdcem zvětšujícího se Renaultu

Hülkenberg bude vůdcem zvětšujícího se Renaultu

Do Enstone přibylo téměř sto nových zaměstnanců.

Šéf týmu Renault v jednom z rozhovorů potvrdil, co jsme si mysleli, už když se objevily první zprávy o rozhovorech s Nicem Hülkenbergem. Je důležité, že Hülkenberg je nejen rychlý, ale i trpělivý a hlavně zkušený. Renault je právě někde uprostřed rozšiřování svého týmu, který koupil před necelým rokem a našel ho ve špatné finanční situaci. Neočekává, že by jeho lidé již byli schopni postavit závodní vůz, který bude na začátku příští sezóny patřit k nejlepším. Proto bude potřebovat jezdce, který tým podpoří.

"Nico je jedním z jezdců, který zde již nechal svou stopu. Hlavně tím, jak na první pokus vyhrál sérii GP2, což dosud dokázali jenom tři jezdci. Nico, Nico Rosberg a Lewis Hamilton," řekl Frédéric Vasseur. "Uspěl ve všem, do čeho se během své kariéry pustil, včetně Le Mans.

Také je to skutečný vůdce a dokáže motivovat tým kolem sebe a přesvědčit ho, aby bojoval spolu s ním. Má mnoho zkušeností a je velmi rychlý, což je pro nás v této fázi našeho vývoje velmi důležité. Z technického hlediska, zkušený a svědomitý jezdec nám může dát dobrou zpětnou vazbu, protože bude přesně vědět, co od vozu potřebuje. To týmu umožní pracovat rychle a efektivně. Jsme nadšeni, že bude s námi."

Vasseur také prozradil, že Renault už najal 85 nových lidí a další přijdou během příštích týdnů a měsíců a měli by mezi nimi být i zkušení inženýři, kteří dostanou klíčové posty. Také zvětšuje hlavní budovu v Enstone, ale tento proces bude dlouhý a nedá se urychlit.

"Když posílíte návrhářskou kancelář, musíte posílit i výrobu, větrný tunel atd. Nemělo by žádný smysl mít 20 lidí pro větrný tunel a nikoho, kdo by navrhoval nové díly. Musí se to dělat krok za krokem. A pro mě to není jen o číslech, musíme najít správné lidi. Během příštích týdnů se přesvědčíte, že na tom pracujeme."