Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Daniil Kvjat možná přestoupí do týmu Force India

Daniil Kvjat možná přestoupí do týmu Force India

Hlavní slovo ale bude mít Red Bull.

Daniil Kvjat je údajně jedním z trojice kandidátů na získání závodní sedačky ve Force India. Spolu s ním mají být na seznamu Esteban Ocon a Jolyon Palmer, přestože zájem už přiznal i Pascal Wehrlein. Kvjat potvrdil, že již mluvil s někým z jiného týmu, ale zřejmě šlo o nezávazný rozhovor, protože musí čekat na rozhodnutí Red Bullu. Jako všichni ostatní jezdci z jeho juniorského programu, i Kvjat má smlouvu, která Red Bullu umožňuje na poslední chvíli využít opci a nechat si jezdce v týmu Toro Rosso, nebo ho nechat jít, přičemž by ho téměř jistě nahradil Pierre Gasly.

"Popravdě řečeno, všichni spolu mluvíme. Jsme lidé a není pro nás složité sednout si spolu a prostě si promluvit," odvětil Kvjat vyhýbavě na otázku ohledně rozhovorů s jinými týmy. "Jen spolu mluvíme a diskutujeme o různých věcech. To není trestné. Všichni jsme lidé. Jak jsem řekl, naší prioritou je Red Bull. Jeho lidé řídí celou moji kariéru. Na jedné straně jsem díky tomu některými věcmi prošel snadněji, prostě si mě vybrali. Teď bude muset přijít nějaké rozhodnutí, ale beztak je Red Bull první, nejprve budeme mluvit s nimi. Když se to stane, rozhodneme o mé budoucnosti, takže se už nemohu dočkat."

A pokud se Red Bull rozhodne nevyužít opci?

"Pak je tu samozřejmě několik zajímavých možností. Musíme čekat. Teď není vhodný čas mluvit o tom, ale už brzy by se mělo něco změnit. Hledám místo, kde bych mohl ukázat, jak jsem dobrý. Toro Rosso je fantastický tým, jsme jako rodina. Cítím se v něm velmi dobře, ale vše je závislé na tom, co řekne Red Bull. Pokud řekne ne, bude to znamenat ne a půjdu někam jinam."

Pokud by si Force India vybrala Estebana Ocona, mohla by spolu s ním získat slevu na pohonné jednotky Mercedesu a Jolyon Palmer by měl přinést nezanedbatelný sponzorský balík, ale tým s penězi od sponzorů Sergia Péreze prý hledá hlavně někoho, kdo Mexičanovi dokáže konkurovat, sbírat body a zapadne do týmu.