Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Hamilton přijme porážku jako chlap

Hamilton přijme porážku jako chlap

Nohy ho už nebolí.

Čtyři závody před koncem sezóny ztrácí Lewis Hamilton na Nica Rosberga 33 bodů. Je odhodlán bojovat o každé vítězství, ale pokud nakonec bude mistrem světa Rosberg, přijme porážku jako chlap.

"Není možné pořád vyhrávat. Je normální, že jezdci vyhrávají a ztrácejí šampionáty, je to součástí hry. Pokusím se to přijmout jako chlap," přislíbil médiím Hamilton. "Zbývají čtyři závody, ale snad mě čekají ještě další sezóny a lepší dny. Sezóna je dlouhá a nikdo nemůže mít pouze fantastické závody. Nikdo není dokonalý. V mých silách je pouze makat spolu s týmem a není žádný důvod, proč by před námi neměly být další pozitivní víkendy, na které se můžeme těšit."

Hamilton měl minulý týden na okruhu Barcelona-Catalunya testovat prototypy pneumatik pro příští sezónu, ale nakonec místo něj jezdil Pascal Wehrlein. Důvodem byla bolest nohy. Tento problém prý Hamiltona trápil celé měsíce, ale po odpočinku je opět ve stoprocentní formě.

"Cítím se perfektně. Zranění mě trápilo víceméně po celý rok. Vrátilo se, když jsem běhal. Naneštěstí, můj fyzioterapeut řekl, že to bude chtít hodně strečinku a že se to bude léčit dlouho. Den předtím to hodně bolelo, a když jsem se ráno probudil, bolest byla stejná. A nejdůležitější bylo, abych sem přišel ve stoprocentní formě a cítil se dobře. Toto je vlastně první týden, kdy je to v pořádku."