Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pérez byl na seznamu Renaultu výš než Hülkenberg

Pérez byl na seznamu Renaultu výš než Hülkenberg

Nyní by chtěl, aby do týmu přišel stejně dobrý jezdec.

Sergio Pérez v USA řekl, že nebyl vůbec překvapený, když se doslechl o přestupu Nica Hülkenberga do Renaultu. Jeho týmový kolega je výborný závodník, takže přirozeně byl na seznamu potenciálních budoucích jezdců Renaultu vysoko, i když až pod ním.

"Věděl jsem, že pokud tam nepůjdu já, Nico je velmi vysoko na seznamu, takže se to dalo čekat," řekl Pérez.

Mexičan pak dostal otázku, zda zůstává ve Force India, protože je to lepší tým.

"S tím to nemá nic společného. Více zavážilo to, že důvěřuji svému týmu. Jsem přesvědčen, že zde mě čeká nejlepší budoucnost, proto jsem se rozhodl zůstat další rok."

Pérez opět zdůraznil, že má smlouvu na jeden rok, zatímco Hülkenberg se Renaultu zavázal na minimálně dva roky. V padoku se šeptá, že délka kontraktu byla důležitým bodem, na kterém se Pérez a Renault nedokázali dohodnout, protože jezdec chce být volný, pokud bude Ferrari hledat náhradu za Kimiho Räikkönena.

Pérez Hülkenbergovi vzápětí složil poklonu, když řekl, že je nejsilnějším týmovým kolegou, jakého dosud měl. Během sezóny v barvách McLarenu přitom jezdil po boku Jensona Buttona.

"S Nicem jsem měl vždycky dobrý vztah a hlavně jsme vždy byli podobně rychlí. Pro tým to bylo skvělé, protože jsme ho tlačili vpřed. Ukázalo se, jak dobré je pro tým mít dva přibližně stejně rychlé jezdce. Vždycky jsem věděl, že pokud v kvalifikaci nezajedu perfektní kolo, tak mě porazí. A vice versa. Totéž v závodě a v dalším a v každém závodu. Pro tým to bylo dobré, protože jsme měli špatné vozy i dobré vozy, ale vždycky bylo důležité dostat z nich maximum. Jsem si jistý, že Nico byl mým dosud nejsilnějším týmovým kolegou v F1."

Říká se, že Hülkenberga by mohl nahradit Daniil Kvjat, Jolyon Palmer nebo Esteban Ocon. Pro Péreze je důležité, aby byl jeho nový kolega co nejrychlejší.

"Samozřejmě se ohlížíme po co nejlepším týmovém kolegovi. Je důležité, aby měl správný přístup a byl rychlý a abychom mohli společně pracovat na úspěchu týmu a zlepšování vozu. To je důležité, protože to může výrazně ovlivnit naše výsledky. Pokud máte za kolegu jezdce, který je mnohem pomalejší, jako tomu je u některých týmů, nedostanete z vozu vše, protože víte, že týmového kolegu můžete porazit i bez nejlepšího kola. Pro mě je důležité mít co nejrychlejšího týmového kolegu."