Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Jean Todt Vettelovi odpustil

Jean Todt Vettelovi odpustil

Jeho případ nepůjde před Mezinárodní tribunál FIA.

Prezident Mezinárodní automobilové organizace, Jean Todt, sám rozhodl, že mexický incident jezdce Ferrari neposune Mezinárodnímu tribunálu FIA. Sebastianu Vettelovi hrozilo, že před tribunálem bude muset vysvětlovat velmi nevybíravá slova odkázána řediteli závodů F1, Charliemu Whitingovi, poté, co si Max Verstappen v souboji s ním zkrátil trať a nebyl okamžitě potrestán. Vettelovi pomohlo, že si uvědomil svou chybu a nešetřil omluvami.

"Spontánně vyhledal Charlieho Whitinga, aby osobně vyjádřil lítost nad svým chováním," píše se v oficiální zprávě od FIA. "Později opět, na základě vlastní iniciativy, poslal dopisy prezidentovi FIA Jeanu Todtovi a Charliemu Whitingovi, v nichž se hluboce omlouvá za své jednání. Kromě toho oznámil, že bude ve stejném duchu kontaktovat i Maxe Verstappena a slíbil, že takový incident se již nebude opakovat.

Prezident FIA ve světle jeho upřímné omluvy a silného odhodlání rozhodl, že výjimečně nebudou následovat žádné další kroky a záležitost pana Vettela se nebude řešit před Mezinárodním tribunálem FIA.

FIA bude vždy odsuzovat používání vulgarismů, obzvláště směrovaných na vedení sportu a/nebo jeho jiných účastníků a od všech účastníků svých šampionátů očekává, že budou respektovat a dbát na to, že mají jít příkladem veřejnosti a obzvláště mladé generaci. FIA využívá této příležitosti a varuje, že po jakémkoli dalším incidentu podobnému tomu v Mexiku bude následovat vyšetřování a případ půjde před Mezinárodní tribunál FIA."