Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Jolyon Palmer prý zůstane u Renaultu

Jolyon Palmer prý zůstane u Renaultu

Vyhrál boj o místo vedle Nica Hülkenberga.

Dnes se roztrhl pytel s neoficiálními zprávami o posledních tazích na přestupové šachovnici. Hlavním zdrojem je web Motorsport, který již dnes informoval o dohodě mezi Kevinem Magnussenem a týmem Haas, která dánského jezdce a americký tým spojí na sezóny 2017 a 2018. První kostkou domina má ale být poslední volné místo v továrním Renaultu.

Francouzská automobilka údajně nakonec usoudila, že Jolyon Palmer se během letošní sezóny rychle zlepšoval a že by byla škoda nenechat si ho ještě rok. Navíc, Palmer tým již zná, na rozdíl od Nica Hülkenberga, takže je na jeho straně i potřeba udržet kontinuitu před velkými technickými změnami. Pro Renault bude budoucí sezóna ještě náročnější než pro jiné týmy, protože jeho vůz vzniká pod rukama rychle se rozšiřujícího týmu a bude do něj nainstalována pohonná jednotka zásadně odlišná od letošní.

Předpokládá se tedy, že Esteban Ocon, který byl vážným Palmerovým soupeřem, bude příští rok oblékat kombinézu týmu Force India. Kevinu Magnussenovi nezbylo lepší místo, než u malého Haasu, což nechává bez místa Estebana Gutiérreze. Pokud si Sauber ponechá Felipeho Nasra i Marcuse Ericssona, může se mexický jezdec ucházet už jen o místo v týmu Manor, kde by se setkal s Pascalem Wehrleinem.