Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Buttona čeká víkend plný emocí

Buttona čeká víkend plný emocí

Konec jedné kapitoly.

Tak loučí se, nebo se neloučí Jenson Button s F1? Oficiálně pouze odchází na dovolenou, ze které se už nemusí vrátit. Do Abú Zabí ho ale přijde podpořit rodina i přátelé, aby byli v tak emocionálních momentech při něm.

"Na tento víkend se opravdu hodně těším už několik týdnů. Bude to konec jedné velmi výjimečné kapitoly mého života a v Abú Zabí se mnou budou přátelé i několik členů mé rodiny. Mám z toho nesmírnou radost," řekl Button. „Bude to ohromně emocionální víkend a doufám, že s podporou fanoušků, týmu a mých nejbližších ze sebe dostanu absolutní maximum a že si tento víkend užijeme."

Po těchto slovech britský jezdec ještě dodal, že zároveň začíná nová kapitola.

"Není to konec mé kariéry v McLaren-Honda, je to start nové fáze. Velmi se na ni těším."

Je velmi pravděpodobné, že Button nebude tím jezdcem, který bude sbírat plody práce odvedené v posledních dvou letech, kdy se vozy McLarenu s pohonnými jednotkami Hondy potácely nejprve na chvostu pole a nyní na hranici bodovaných pozic. Button bude pravděpodobně nadále zapojen do marketingových aktivit japonské automobilky a není překvapením, že nepřiznává, že svou poslední sezónu v roli závodníka F1 si představoval trochu jinak.

"Tento závod bude vyvrcholením dvouletého úsilí, odhodlání a vášně pro tento sport, který miluji. Jsem nesmírně pyšný na všechno, čeho jsem v uplynulých sedmnácti sezónách dosáhl a na fantastický progres, který jsme jako McLaren-Honda dosáhli v posledních letech. Rád jsem pracoval na tak úžasném projektu a moje zapojení do něj tímto nekončí."