Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Smedley se po Massově odchodu stáhne do pozadí

Smedley se po Massově odchodu stáhne do pozadí

Bude trávit více času s rodinou, méně s Williamsem.

Rob Smedley je jednou z důležitých posil, které Williams získal před sezónou 2014. Nejprve získal Felipeho Massu a pak z Ferrari přišel i jeho bývalý závodní inženýr. Smedley dostal post šéfa výkonnosti vozu, což ho postavilo do čela celého technického týmu cestujícího na velké ceny. Nyní Massa z Williamsu odchází a už se cítí být příliš starý na to, aby závodil za některý z menších týmů, takže končí i v F1. Smedley tvrdí, že jeho vlastní rozhodnutí nijak nesouvisí s Massovým, ale už ho nebudeme vídat v garáži Williamsu, nebo alespoň ne tak často. Plánuje omezit čas vkládaný do své kariéry a také se více věnovat rodinnému životu. Zůstává zaměstnancem Williamsu, bude pracovat v jeho továrně v Grove.

"Mé rozhodnutí nemá nic společného s Felipeho rozhodnutím," řekl 42letý Smedley. "Už 20 let cestuji po světě, po jednom závodě mě hned čeká další. Už toho bylo dost a proto nyní na dva-tři roky zatáhnu brzdu. Moje povolání vyžaduje, abych byl na každém závodě, ale mně už moc chybí rodina. Nadále budu součástí F1 a Williamsu. Zavázal jsem se pomoci mu s přebudováním týmu před dalšími úspěchy, ale to se dá i bez toho, abych byl na každém závodě."

Smedley také přiznal, že o Massově odchodu věděl dřív než většina z nás, 35letý Brazilec k tomuto rozhodnutí směřoval už delší dobu.

"Jsem rád, že Felipe nepůjde dolů, z jednoho slabého týmu do druhého. Mám ho velmi rád, ale myslím si, že jeho rodina má z jeho rozhodnutí radost. Jeho máma a táta a jeho žena jsou moc dobří lidé, kteří si nyní Felipeho více užijí jako syna, manžela, otce… Musím přiznat, že jsem o jeho rozhodnutí věděl dříve než většina lidí."