Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Na velkou cenu Abú Dhabí luxusní helikoptérou?

Na velkou cenu Abú Dhabí luxusní helikoptérou?

Řvoucí motor a luxus vysoko ve vzduchu.

Společnost Omnimedia nás informovala o zajímavém způsobu, jak se dostat na okruh Yas Marina překypující luxusem, aniž by na nás místní šejkové hleděli svrchu...

Svět F1 je světem luxusu a špičkových technologií s vůní benzínu, který spolu se skvrnami od šmíru na kombinézách i v digitálním 21. století nedává zapomenout na starý svět řvoucích motorů a opravdových chlapů. Letošní VC v Abu Dhabí ozdobí ještě jeden motor, který nepřekřičíte a který je zároveň symbolem luxusu, bez kterého se žádná velká cena neobejde. Z dubajského hotelu Atlantis The Palm si můžete na VC Formule 1 zaletět luxusní helikoptérou, která bude od 25. do 27. listopadu pendlovat mezi hotelovým komplexem a závodištěm.

Helikoptéry budou vzlétat každou hodinu vždy mezi 8:00 – 2:00. Kapacita letounu je 6 osob a cesta z Dubaje do Abú Dhabí potrvá okolo 30 minut. Cena za jednu cestu vychází 17 500 Kč na osobu. Pronájem celé helikoptéry přijde na bezmála 103 000 Kč. Aby byl návštěvníkům akce zajištěn maximální komfort, bude mezi přistávací plochou a vstupem na okruh Yas Marina fungovat kyvadlová automobilová doprava.
 
Jeden z technologicky nejmodernějších okruhů Yas Marina se nachází na umělém ostrově, zhruba půl hodiny od města Abú Dhabí.

Okruh byl navržen německým architektem Hermannem Tilkem. Hned od jeho otevření 30. října si získal přízeň jak fanoušků, tak profesionálních sportovců. Tento okruh nabízí 12 levotočivých a 9 pravotočivých zatáček, což znamená, že tak jako v Brazílii nebo v Turecku se na okruhu jezdí proti směru hodinových ručiček. Celková délka je 5 554 metrů a nachází se na něm 4 dlouhé rovinky z nichž nejdelší má 1 173 metrů. V Abú Dhabí zároveň najdete největší zábavní park světa Ferrari World Centrum, jehož návštěvu by si fanoušci rozhodně neměli nechat ujít.