Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Banco do Brasil končí se Sauberem…

Banco do Brasil končí se Sauberem…

… i s Nasrem.

Pokračování Felipeho Nasra v F1 je po tiskové zprávě od Banco do Brasil nejisté, nebo spíše nepravděpodobné. Nasrova kariéra byla již před příchodem do F1 závislá na podpoře brazilské banky. Během dvou sezón se blýskl pár dobrými závody a v obou sezónách získal pro Sauber cenné body. Letos jen dva, ale o to cennější, protože jsou to dva body, které Sauber dostaly v Poháru konstruktérů nad Manor a na desáté místo. Nasr je navíc získal na Interlagosu, před domácím publikem a za velmi náročných podmínek.

Brazilec má ale smůlu, země i banka jsou finančně vyčerpány a v rámci škrtů škrtly i jeho podporu. Ve zprávě je zmíněno, že Nasra nechtějí podpořit ani jiní brazilští sponzoři a bez nich si místo u Sauberu pravděpodobně neudrží. Volná místa má už jen Manor, ten také potřebuje sponzory, takže situace 24letého jezdce vypadá beznadějně.

"Sponzorská smlouva se Sauberem nebude po skončení sezóny obnovena," píše se v tiskové zprávě. "Banco do Brasil mělo během vyjednávání o prodloužení sponzorské smlouvy podmínku, že tým musí podpořit příchod dalších brazilských sponzorů. To se ale nestalo.

Banco do Brasil ví o talentu Felipeho Nasra a má radost z toho, že ho jako sponzor dostalo do F1. Ale z rozpočtových důvodů a kvůli přehodnocení naší marketingové strategie jsme si uvědomili, že je nezbytné přehodnotit další investice do této kategorie."

Podle zahraničních médií je nejpravděpodobnější náhradou za Nasra Pascal Wehrlein. Nasrův odchod ještě více zkomplikuje situaci organizátorům závodů na Interlagosu. Felipe Massa končí svou kariéru v F1 a v poli tak nejspíš nezůstane ani jeden brazilský jezdec.