Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Pirelli opět zve do svého testovacího programu

Pirelli opět zve do svého testovacího programu

Tentokrát by mělo být zájemců více.

Letošní sezóna byla značně ovlivněna přípravou přechodu na novou generaci vozů. Většina týmů zastavila vývoj současných strojů ještě před polovinou sezóny a hodiny ve větrném tunelu využila k testování nových vozů. Tři týmy, Ferrari, Mercedes a Red Bullu, se podílely na vývoji nových pneumatik. Použité přitom byly přechodné vozy, monoposty sezóny 2015 upravené tak, aby měly více aerodynamického přítlaku a vydržely jízdu s většími, těžšími pneumatikami s vyšší přilnavostí. Pirelli by mělo nyní vyvinout co nejlepší pneumatiky, ale netají se skutečností, že nemusí být hned dokonalé. V testovacím programu chce pokračovat i příští rok a opět hledá dobrovolníky. V roce 2017 to bude pro týmy levnější, nebudou muset vozy upravovat.

"Formát bude podobný letošnímu, jen již nebudeme potřebovat přechodné vozy, bude se jezdit s aktuálními," řekl Mario Isola, závodní ředitel Pirelli. "Takže očekávám, že se do testování zapojí více týmů. Ještě nemáme čísla, ale finalizujeme plán. Testování nabídneme všem týmům. Tak zjistíme, s kým budeme mít možnost testovat. Když budeme mít kompletní seznam, domluvíme se s FIA na kalendáři, aby byla rotace a rozložení testů vyrovnané."

Týmy by si v rámci testů mohly opět vyzkoušet Paul Ricard, francouzský okruh, kde se v roce 2018 pojede VC Francie.

"Je několik možností, ale ještě o nich budeme diskutovat. Jsou okruhy jako Barcelona a například Paul Ricard pro mokré pneumatiky, kde již máme možnost srovnání, takže nejspíš opět využijeme tyto tratě. Pravděpodobně budeme jezdit na okruzích velkých cen. Po víkendu můžeme zůstat a testovat stejně, jako se to dělá při běžných sezónních testech. Týmy už jsou na místě, takže v úterý může začít dvoudenní nebo třídenní test. Proto se možná bude testovat i na jiných okruzích."