Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Red Bull Sainze nepustí ani do Mercedesu

Red Bull Sainze nepustí ani do Mercedesu

Cenné aktivum nikomu nedaruje.

Je docela pravděpodobné, že Carlos Sainz proklíná nelítostnou dlouhodobou smlouvu, kterou se upsal Red Bullu. Během sezóny mu zabránila přijmout nabídku Renaultu a teď je vyřazen ze seznamu kandidátů na sedačku v jednom ze "stříbrných šípů". Red Bull Sainze momentálně nepotřebuje. Čeká ho třetí rok v týmu Toro Rosso, za který zatím žádný jezdec nezávodil déle než tři roky. Jelikož bylo oznámeno, že Daniel Ricciardo a Max Verstappen mají smlouvy na roky 2017 i 2018, rýsuje se reálný scénář, že Sainze potká stejný osud jako Jean-Érica Vergna, Sébastiena Buemiho a další jezdce, kteří do tří let nepřestoupili do Red Bullu. Spekulovalo se tedy, že by ho Red Bull mohl raději pustit, případně půjčit Mercedesu, což ale Christian Horner razantně odmítl.

"Proč bychom to dělali?" ptá se šéf týmu Red Bull. "Carlos odvádí skvělou práci. Je jezdcem Red Bullu. Investovali jsme do něj, abychom ho dostali do F1 a s jezdci máme dlouhodobé smlouvy, tak proč bychom měli své aktivum nabídnout našemu hlavnímu rivalovi?"

Horner Mercedesu doporučil, aby dal šanci vlastnímu mladému jezdci, nebo získal Valtteriho Bottase z Williamsu.

"Můžete jim dát šanci a zjistit, co dokáží ve špičkovém voze. Pokud vezmou Wehrleina nebo Bottase, oba mohou být schopni jezdit v čele závodu. To nezjistíte, dokud jim nedáte příležitost, jakou jsme my dali Sebastianu Vettelovi a Danielu Ricciardovi."

Sainz mezitím popřel, že by litoval zmařený přestup do továrního týmu, ale přiznal, že je ve složité situaci.

"Když posloucháte, jak moc je Red Bull spokojený se svými současnými jezdci, těžko věřit, že na mě myslí. Ale možná se příští rok vše změní, jeden z nich nebude spokojený, nebo dost dobrý a najednou se mi otevře příležitost jít do Red Bullu. Momentálně vidím, jak jsou šťastní, takže je těžké věřit, že mi v roce 2018 dají místo. Proto potřebuji silný rok 2017, abych si v F1 otevřel co nejvíce dveří."