Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Jo Ramírez: McLaren ničí politické boje

Jo Ramírez: McLaren ničí politické boje

Atmosféra v týmu je katastrofální.

Bývalý zaměstnanec McLarenu a žurnalista, Jo Ramírez, nás informuje o pochmurné náladě v McLarenu po nuceném odchodu Rona Dennise. Podle rozhovoru s nejmenovaným přítelem se obává, že tým si sám podrazí nohy.

"McLaren je bohužel ve velmi delikátní situaci, protože je v něm mnoho politiky," řekl Ramírez španělskému rádiu COPE. "Jost Capito (generální ředitel týmu McLaren) odchází, přitom lidé v McLarenu si od jeho příchodu hodně slibovali. Byl tam jen pár měsíců a politiky bylo tolik, že to nezvládl a odchází. Ekrem Sami (který je v McLarenu od jeho sloučení s Dennisovým Project Four) zůstal součástí managementu, ale již není v představenstvu. Je toho tolik, že to lidi v McLarenu ubíjí.

Jsem v Londýně a obědval jsem s přítelem, který tam stále pracuje. Byl smutný. Prý všichni pracují, ale nadšení je pryč. Dělají si svou práci, protože si musí vydělat na živobytí, ale nadšení se vytratilo. Mnozí lidé v McLarenu byli Ronovi lidé."

Situace by se mohla zlepšit, pokud se nový vůz ukáže být dost dobrý na boj s nejlepšími.

"Když se to trochu usadí, možná v lednu nebo v únoru, když vyzkouší nový vůz, věci se mohou zlepšit. Ví to i Fernando (Alonso). Nikdo není dokonalý. Ron udělal mnoho chyb, proto odešel. Uvidíme, zda nový management dokáže oživit velké jméno. Nám, kteří jsme tam pracovali, je to líto. Ničí sami sebe."