Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Schumacher bude jezdit evropskou F3

Schumacher bude jezdit evropskou F3

Syn sedminásobného šampiona postupuje směrem k F1.

Michael Schumacher letos pokračoval ve svém boji proti následkům nehody zpřed tří let a jeho syn Mick bojoval na závodních okruzích. Sezónu 2016 strávil v německém a italském šampionátu F4 a v obou získal 4 pole positions a 5 vítězství a co víc, v obou mu patří konečné druhé místo. Zimu si krátí závodením v MRF Challenge Formula 2000 a příští rok ho uvidíme o kategorii výše. 17letý jezdec bude závodit v Evropském šampionátu F3.

Schumacher přitom zůstává jezdcem týmu Prema Powerteam, který soutěží v šampionátech F3 i F4. Loni za něj v F3 závodil Kanaďan Lance Stroll, stal se šampiónem série a příští rok ho uvidíme závodit za tým Williams v F1. Mladý Schumacher se pokusí jeho úspěch zopakovat a snad ho jednou uvidíme i na startech velkých cen.

"F3 je pro mě nyní ideálním krokem, už jsem natěšený do nové sezóny," řekl Mick Schumacher. "Mám radost, že zůstávám s Premou, protože to je velmi profesionální tým a já se chci hodně učit. Budoucí sezóna bude jistě náročná, ale během testů jsem zjistil, že jezdit ve voze F3 je velká zábava. Už se nemůžu dočkat začátku sezóny."

Schumacher má důvěru šéfa týmu, Angela Rosina.

"Jsme nadšeni, že naše spolupráce s Mickem bude pokračovat. Nejenže už má zkušenosti, ale je to také skvělý člověk a už ukázal, že má všechno, co má mít profesionální jezdec. Evropský šampionát F3 je náročná série, takže to na začátku roku nebude mít jednoduché," řekl Rosin.