Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ricciardo se z Red Bullu nehne

Ricciardo se z Red Bullu nehne

V týmu už má i mladšího bratříčka.

Ještě nevíme kdo u Mercedesu nahradí Nica Rosberga a to je možná jen předzvěst přestupového kolotoče, který může roztočit vypršení kontraktů Sebastiana Vettela, Kimiho Räikkönena a Fernanda Alonsa s týmy Ferrari a McLaren. Daniel Ricciardo nás ale ujišťuje, že on se toho vůbec nezúčastní. S Red Bull Racingem má smlouvu na dva roky a hodlá ji dodržet.

"Ještě dva roky budu u Red Bullu," řekl Ricciardo žurnalistům v rodné Austrálii, kde tráví začátek zimní dovolené. "Jistě budu tam. Spousta lidí chce skočit do sedačky Mercedesu a nedivím se jim. Jen doufám, že to bude někdo, kdo si toho bude vážit, protože to je proklatě dobré místo. Ale co se mě týče, v Albert Parku mě uvidíte sedět v Red Bullu."

Podle Christiana Hornera mají pevné smlouvy oba jezdci Red Bull Racingu a v týmu je dobrá atmosféra.

"Nejdůležitější je, že se respektují," řekl Horner Autosportu. "Nenutíme jezdce, aby spolu trávili večery, mají jen respektovat sebe navzájem a tým. To oni splňují a když jdou ještě dál, dělají nám tím radost. Daniel je v mnoha ohledech jako Maxův starší bratr. Dávají nám velmi podobnou zpětnou vazbu, od vozu očekávají podobné věci."

Carlos Sainz z juniorského Toro Rosso už řekl, že konflikt mezi Ricciardem a Verstappenem je jednou z mála věcí, které by mu mohly otevřít cestu do A-týmu Red Bullu. Mohlo by se to stát, pokud by proti sobě bojovali o mistrovský titul?

"Všechny situace budeme řešit závod za závodem," řekl šéf Red Bullu. "Věřím, že tak je to nejlepší. Momentálně máme dostatek pravidel a nechci to zbytečně komplikovat."