Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Rosbergův trenér hledá práci

Rosbergův trenér hledá práci

Byl překvapen stejně jako všichni ostatní.

Že Rosberg své odhodlání seknout se závoděním hned po získání mistrovského titulu dobře tajil, dokazuje i situace Daniela Schlossera. Rosbergův osobní trenér a (prý) také přítel o jeho úmyslu nevěděl. O práci tedy přišel ze dne na den. Jelikož se staral o pohádkově placeného sportovce, jistě netrpí vážnými finančními problémy, ale nějaký čas zřejmě potrvá, než si najde jinou práci. Momentálně ještě čeká, jak se vyvine situace u Mercedesu, kde si už zvykl.

"Pro mě to bylo naprosto nečekané," citují Schlossera německé noviny Bild. "Zvažuji své možnosti. Velmi rád bych zůstal s Mercedesem, ale láká mě i práce v Kolíně, mém rodném městě, nebo budu pracovat s jiným jezdcem nebo sportovcem."

Bild Schlossera popíchl otázkou, zda by se u Mercedesu nechtěl starat o fyzickou připravenost Lewise Hamiltona. Nad takovou možností ale ani neuvažoval, protože byl roky zapojen do rivality mezi dvěma stranami stříbrné garáže.

"To nepřichází v úvahu. Pokud vím, se svým fyzioterapeutem je dokonale spokojený. Navíc tak dlouho jsme byli na opačných stranách barikády, že by to pro mě asi bylo těžké."

Schlosser přitom jistě očekával náročnou zimu. V tomto období se již jezdci musí začít seriózně připravovat na sezónu 2017 a nové vozy, které budou mnohem rychlejší v zatáčkách a efektivnější při brzdění, takže jezdci budou potřebovat více síly. Do Mercedesu ale pravděpodobně přestupuje Valtteri Bottas a o jeho fyzičku se stará jeho krajan Antti Vierula.