Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Manor dostal další týden

Manor dostal další týden

Koupí ho asijští investoři?

Podle informací BBC dostal Manor Racing další týden na nalezení potenciálního zachránce. Poté, co jeho majitel Stephen Fitzpatrick oznámil, že nemá peníze na absolvování sezóny 2017, se do čela Just Racing Services, mateřské společnosti týmu, postavil správce a určil deadline pro případné zachránce. Investoři nebo management týmu ho má o možném přílivu finančních prostředků informovat do 20. ledna.

BBC ale informuje, že správce uvolnil další zdroje a přibližně 100 zaměstnanců továrny v Banbury má zůstat zaměstnaných až do konce ledna a v rámci možností pokračovat ve vývoji vozu pro sezónu 2017. FIA oznámila, že kvůli záchraně týmu by souhlasila s výjimkou a dovolila mu do sezóny 2017 nastoupit s modifikovanými loňskými vozy. Tím by mu odpadla povinnost nechat celý vůz projít nárazovými testy a ušetřily by se peníze i čas. Bylo by to, samozřejmě, nouzové řešení a vozy Manoru by s největší pravděpodobností pravidelně končily na dně výsledkových tabulek.

Sky Sports mezitím informuje, že podle její zdrojů pokračují jednání s asijským konsorciem, se kterým se Fitzpatrick neúspěšně pokoušel uzavřít obchod už v listopadu, ale pak obě strany překvapila ztráta desátého místa v poháru konstruktérů a s tím spojená ztráta příjmů od Formula One Management. S investory z Asie, přesněji z Číny, byl spojován i Ron Dennis, který si po vyhazovu z McLarenu hledá novou práci.