Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Lauda: Bottas bude stejně rychlý jako Rosberg

Lauda: Bottas bude stejně rychlý jako Rosberg

Wolff si nechává několik možností.

Niki Lauda, ​​nevýkonný ředitel týmu Mercedes, je prý po získání Valtteriho Bottase opět spokojený a může si užít zbytek zimního volna (ačkoli tým přišel o technického ředitele Paddyho Lowa), do stříbrných vozů opět usednou dva skvělí jezdci.

"Bottas je ten pravý člověk na tohle místo," řekl Lauda v rozhovoru pro RTL. "Věřím, že bude podobně rychlý jako Nico. Nakonec, to je důvod, proč bude příští sezónu kolegou (Lewise) Hamiltona. Hledali jsme jezdce, který zapadne do našeho týmu. Až dosud jsme vždy měli dva špičkové jezdce schopné bojovat o mistrovský titul. Nico a Lewis byli ukázkovým příkladem (této strategie), vždy byli blízko u sebe. Jednou vyhrál jeden, pak zase druhý.

Během posledních tří let jsme vyhráli všechno, co se vyhrát dalo, takže jsme se rozhodli vzít Bottase, aby tým těžil z jeho zkušeností a rychlosti. Líbí se mi, že je to typicky chladný Fin. Moc toho nenamluví, ale zato tvrdě maká. Toto a já ho známe už léta a myslíme si, že do týmu perfektně zapadne."

Takže u Mercedesu nadále nebude jezdec číslo 1 a jezdec číslo 2, žádná týmová režie?

"Nic se nemění, oba jezdci mohou jít za vítězstvím, mají volné ruce. Tohle se u Mercedesu nikdy neměnilo a ani se nezmění. Mluvili jsme s Lewisem a řekli mu, že Bottas bude jeho kolegou a neměl s tím žádný problém. S Bottasem nikdo nemá problém, můžeme se klidně připravovat na sezónu. Zmatek, který nastal po Nicově odchodu, je už za námi. Teď jsem spokojený, protože věřím, že s Bottasem opět máme dva rovnocenné jezdce."

Toto Wolff v rozhovoru pro Sky Sports řekl, že v Bottasovi vidí potenciál na mistra světa.

"Lewis je momentálně asi nejlepším jezdcem na světě, je ohromně talentovaný a ohromně rychlý a když dá dohromady celý víkend, je téměř neporazitelný," řekl generální ředitel týmu Mercedes. "Ale Valtteri má všechny ingredience. Ještě jsme ho neviděli ve voze dost dobrém na zisk titulu, takže musí udělat ještě jeden krok. Ale někteří jezdci rostou správným směrem, zatímco jiní ne a Valtteri bude dost dobrý na to, aby Lewise přinutil zasloužit si jeho výplatu."

Hamilton a Bottas mají být jako oheň a led, což bude pro tým ideální kombinace.

"Jsou velmi rozdílní, nebude to jako s Nicem a Lewisem. Lewis má srdce na dlani, je to vášnivý a emocionální jezdec. Valtteri je pravý opak. Jako Fin je velmi, řekl bych, téměř až stydlivý a plachý. Tým chce mít to nejlepší z obou."

Wolff ale zároveň nechtěl mluvit o délce Bottasova kontraktu, pouze potvrdil, že Mercedes má několik možností a že Fin se bude muset snažit.

"Nicův odchod nás zaskočil. Máme Pascala (Wehrleina) a Estebana (Ocona), skvělé a rostoucí mladé jezdce, ale potřebují více času. Pro nás bylo důležité nechat si více možností a Valtteri si je toho dobře vědomý. Potřebuje být rychlý a mít výsledky a budoucnost může patřit jemu."