Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Brawn není nadšený z DRS

Brawn není nadšený z DRS

Takové umělé pomůcky chce z F1 odstranit.

I v rozhovoru pro Gazzetta dello Sport Ross Brawn hovořil o důležitosti systematického postupu vstříc střednědobým a dlouhodobým cílům, takže nemáme očekávat žádná zbrklá řešení.

"Čeká nás změna, to je samozřejmé. S (Chasem) Careym jako předsedou a generálním ředitelem, mnou na straně sportu a Seanem Bratchesem na straně marketingu a médií se budou dělat provázanější rozhodnutí a zapojíme i FIA, týmy a organizátory (velkých cen)," řekl Brawn. "V posledních letech se udělala necitlivá rozhodnutí. V zájmu nás všech je potřeba zachovat kontinuitu, ale zároveň musíme chránit i podstatu velkých cen. Nejprve musím detailně poznat situaci, pak se pustíme do sestavování plánu na tři až pět let a postupně zavádět inovace. Spěchat by bylo kontraproduktivní."

Mnohé fanoušky asi potěší, že Brawn se nechystá zavádět umělé zlepšováky, raději by se jich zbavil.

"Musíme se vyhnout tomu, co se stalo v uplynulých letech, nepodlehnout pokušení vytvářet show uměle. Ale souhlasím, že potřebujeme zajistit lepší soutěž. Musíme se vyzbrojit trpělivostí, nemůžeme změnit všechno najednou. Přejít od černé rovnou k bílé by byla chyba, tohle je velmi komplexní sport."

V rozhovoru pro BBC byl konkrétnější, mluvil o DRS, tedy o pohyblivém zadním přítlačném křídle.

"Dáme si pozor, abychom nesahali po umělých řešeních. Například DRS, o tom všichni vědí, že je to umělé řešení. Potřebujeme najít čistší řešení, potřebujeme vidět i za ně. Mám pár nápadů, ale teď o nich s vámi nemohu mluvit, protože se o ně chci nejprve podělit s týmy. Ale jsou to nápady, které by se mohly prozkoumat a realizovat již v roce 2018 nebo 2019.