Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sauber naplánoval představení svého vozu

Sauber naplánoval představení svého vozu

Nový monopost již prošel všemi nárazovými testy.

C36 bude veřejnosti poprvé ukázáno 22. února v zázemí okruhu Barcelona-Catalunya.

Loni Sauber musel absolvovat první ze dvou společných předsezónních testů týmů F1 se starým vozem, protože nový ještě nebyl připravený. Tým ze švýcarského Hinwilu již tehdy sužovaly finanční problémy, které se vyřešily až v létě, kdy Peter Sauber a Monisha Kaltenborn prodali své podíly v týmu investiční společnosti Longbow Finance. Letos se situace nebude opakovat, vůz Sauber C36 již prošel všemi povinnými nárazovými testy. Designéři Sauberu měli vůči svým soupeřům výhodu, vůz stavěli kolem loňské pohonné jednotky Ferrari, kterou již dobře znají. Výhodu potřebují využít, protože během sezóny se bude zvětšovat jejich nevýhoda v počtu koňských sil, kterých budou mít jistě více Ferrari, Haas i tři týmy s motory Mercedes.

Jelikož Manor krachuje, Mercedes do Sauberu přesunul svého juniora Pascala Wehrleina, který si má jít příští týden dát nastavit sedačku a seznámit se s novými inženýry, které Sauber získává od konce minulé sezóny. V týmu zůstává Marcus Ericsson, Felipe Nasr si musí hledat místo mimo F1.

Tým pojede do Barcelony, protože v den představení chce využít i jeden ze dvou povolených filmovacích dnů, díky čemuž bude moci nový vůz ještě před začátkem testů odjet 100 kilometrů, byť pouze na méně kvalitních pneumatikách vyrobených speciálně pro filmovací dny, ale test spolehlivosti to neovlivní . Jen den před Sauberem nám svůj vůz ukáže Renault.