Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Button: Mercedes může být dominantnější

Button: Mercedes může být dominantnější

Koňské síly budou ještě cennější.

Jenson Button se přidává na seznam insiderů, kteří si nejsou vůbec jisti, zda změna pravidel něco změní na dominanci týmu Mercedes. Řada lidí již poukázala na fakt, že nové vozy s vyšším přítlakem umožní všem jezdcům jezdit větší část kola s plynovým pedálem na podlaze, aniž by museli dělat nějaké kompromisy v nastavení. Širší vozy budou mít i větší aerodynamický odpor a jedno i druhé nahrává vozům s motory s vysokým výkonem a efektivním spalováním paliva. A postavit lepší pohonnou jednotku než má Mercedes, to je velká výzva nejen pro Hondu, ale i pro Renault a Ferrari.

"Dohnat Mercedes je pro každého obrovská výzva, to rozhodně," řekl Button. "V uplynulých třech sezónách byli úžasně silní. Nyní se změní pravidla, takže si nikdo nemůže být ničím jistý, ale díky změnám budou mít vozy větší odpor, takže bude potřeba ohromná síla (aby vůz ve vysokých rychlostech rozrážel vzduch), kterou Mercedes evidentně má. Pokud je má někdo dohnat, tak podle mě musí v zimě odvést fantastickou práci."

Ať už to bude McLaren nebo jiný tým, Button doufá, že se to někomu povede, protože F1 by to hodně prospělo.

"Všichni chceme, aby to byla dobrá sezóna. Pro F1 je důležité mít vpředu boj více týmů. Po posledních třech sezónách to už potřebujeme. Změna pravidel je dobrá věc, i tohle už F1 potřebovala. Můžeme doufat, že letošek bude začátkem velké budoucnosti F1."