Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Villeneuve: I bohaté dítě může mít talent

Villeneuve: I bohaté dítě může mít talent

Stroll si zaslouží férovou šanci, duší je to závodník.

Jacques Villeneuve už na závodění nemá správný věk, ale často o něm slyšíme jako o odborníkovi na F1 a v poslední době je také expertem na Lance Strolla. V jednom z rozhovorů na téma nové kanadské naděje se snaží fanouškům vysvětlit, že talent a bohatství se nevylučují.

"Rozhodně se ještě bude muset osvědčit a on si je toho vědomý. V myslích fanoušků je zakořeněné, že když máte peníze, nemáte talent. Ale to není pravda, tyto dvě věci spolu nesouvisí. Peníze vám dají příležitost, ale pak už záleží jenom na vás," řekl mistr světa z roku 1997. "Samozřejmě, s penězi si můžete v nižších sériích vybírat nejlepší příležitosti, takže to máte jednodušší, ale to znamená, že vás těžké věci počkají v F1."

Stroll musí bojovat s předsudky, ale peníze jeho otce mu pomohly i s přispěním Williamsu. Za sponzorský příspěvek se v jeho simulátoru mohl připravovat na závody Evropského mistrovství F3 a zároveň se na reálných okruzích připravoval na vstup do F1 v jednom ze starších vozů tohoto týmu. Villeneuve už ale nepochybuje, že základem je Strollův talent a duše závodníka.

"Je úžasně rychlý, velmi talentovaný a když jsem ho párkrát potkal na okruzích, zaujal mě jeho přístup k závodění. S jeho povahou může uspět. Takže momentálně jsem ohledně jeho šancí docela pozitivní."