Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Toro Rosso je nadšené pokrokem Renaultu

Toro Rosso je nadšené pokrokem Renaultu

Za rok se hodně změnilo.

Před sezónou 2016 Toro Rosso s radostí přecházelo od Renaultu k Ferrari a nyní se s ještě větší radostí vrací zpátky. Italský tým dostával z Maranella rok staré pohonné jednotky, zatímco Renault své aktuální zlepšil dvěma velkými skoky v první polovině roku. Pohonná jednotka sezóny 2017 také vypadá velmi dobře, což už potvrdil Adrian Newey a teď se k němu přidává i James Key, technický ředitel Toro Rosso.

"Myslím, že se jim podařilo otočit nepříznivou situaci, v níž byli. Nyní postupují jednotněji a zároveň rázněji. Rozhodně se velmi zlepšili, jejich pohonná jednotka má jinou architekturu s lepší instalací do vozu. Dostáváme od nich pozitivní zprávy, rozumíme si a dobře se nám s nimi spolupracuje. Rozhodně se jim podařilo pokročit a pozitivní trend by měl pokračovat," řekl Key.

Po dvou těžkých letech s nespolehlivou a slabou pohonnou jednotkou Renaultu a rokem se slabou rok starou pohonnou jednotkou Ferrari, se tak tým již moc těší, že odstraní velkou slabinu svých posledních tří vozů.

"Dobrou zprávou je, že takhle dobrý motor jsme neměli, odkdy začala éra hybridních pohonných jednotek a my jsme dostali nový motor Renaultu (v roce 2014). Nyní se zdají být mnohem silnější organizací, než když jsme s nimi naposledy pracovali. Není pochyb, že jejich vývoj jde správným směrem a my z toho máme velkou radost."

Toro Rosso si nechalo stabilní jezdeckou dvojici. To také bude něco, co se tomuto týmu už dlouho nestalo. Do sezóny 2014 nastoupil s Jean-Éricem Vergnem a Daniilem Kvjatem, předloni s dvojicí Max Verstappen / Carlos Sainz a loni sice začal se stejnou dvojicí, ale Verstappena si po pár závodech vzal Red Bull Racing a vrátil Kvjata.

"Máme dva jezdce, které už dobře známe a oni vědí, co mají dělat. Letos se nemusíme starat o zaučování jezdce, takže se soustředíme pouze na to, abychom měli co nejlepší šasi."