Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hülkenberg se těší na brutálně rychlé vozy

Hülkenberg se těší na brutálně rychlé vozy

V Monaku ho nikdo nepředjede.

Nico Hülkenberg, teď už jezdec Renaultu, patří k jezdcům absolutně nadšeným změnou pravidel a novými vozy, které se právě vyrábějí v továrnách týmů F1. Díky simulátoru zatím může jízdu trénovat alespoň na virtuálních tratích, přičemž první volbou je přirozeně Barcelona, ​​kde proběhnou oba předsezónní testy.

"Z nových vozů máte pocit brutální rychlosti. V Barceloně projíždíme třetí a devátou zatáčku s plynem úplně na podlaze. To dosud mohly pouze Red Bull a Mercedes," řekl německý jezdec, který do Renaultu přestoupil z Force India.

Spolu se zrychlením vozů a větší zábavou pro jezdce se mluví také o předpězeném úbytku předjížděcích manévrů.

"Efekt DRS bude viditelnější než u vozů sezóny 2016. Například v Monaku se vůbec nebude dát předjíždět. Stačí, abyste svůj široký vůz udrželi uprostřed trati a nikdo na vás nemůže."

A čtvrtým velkým tématem je fyzická náročnost. Hülkenberg změnu nepodceňuje a na nový tréninkový program naběhl už před Vánocemi, přestože pak si dopřál pár dní odpočinku.

"S tréninkem jsem začal už před Vánocemi a vrátil jsem se k němu hned po Novém roku. Trénuji dvě hodiny ráno a dvě hodiny odpoledne i se speciálním tréninkem na posílení krku. Mohu všem slíbit, že ve vozech se opět pořádně namakáme."

První předsezonní test začne 27. února a potrvá čtyři dny. Jezdci se do té doby musí dostat do stoprocentní kondice.