Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Williams si prozatím ponechá Nielsena i Reddinga

Williams si prozatím ponechá Nielsena i Reddinga

Předání štafety bude probíhat pomalu.

Tento týden jsme se dozvěděli, že z McLarenu odešel nejen generální ředitel Jost Capito, který se v něm dlouho neohřál, ale i dlouholetý týmový manažer David Redding. Tým z Wokingu okamžitě oznámil přerozdělení jeho funkcí a web Motorsport doplnil informaci, že přestupuje do Williamsu. Tým z Grove již zprávu potvrdil a také prozradil, že výměna stráží se uskuteční během roka 2017.
"Od začátku jsme věděli, že náš sportovní manažer, Steve Nielsen, chce po sezóně 2017 omezit cestování (se závodním týmem)," řekla Claire Williams. "Rozumíme tomu a respektujeme rozhodnutí, které učinil po více než 30 letech strávených v rolích, které ho nutily cestovat.

Odkdy se v roce 2014 připojil k týmu, odvádí fantastickou práci, pomohl restrukturalizovat závodní tým do dnešní podoby a vedl změny, které zlepšily naše výkony při zastávkách v boxech. Můžeme potvrdit, že Dave Redding se k Williamsu připojí jako týmový manažer v průběhu tohoto roku a bude pracovat po Stevově boku, aby mohlo před sezónou 2018 proběhnout plynulé předání odpovědností za závodní tým."

Mechanici Williamsu loni pod Nielsenovým vedením získali cenu DHL za nejrychlejší zastávky v boxech. Byly nejrychlejší ve čtrnácti z jedenadvaceti závodů a v Baku předvedli i nejrychlejší zastávku roku.