Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Rosberg očekává jezdce McLarenu na stupních vítězů

Rosberg očekává jezdce McLarenu na stupních vítězů

Začne Alonso konečně sbírat plody své práce?

Nico Rosberg si myslí, že McLaren a Honda dají na třetí pokus dohromady špičkový vůz, který možná nebude dost dobrý na boj o mistrovský titul, ale Fernandu Alonsovi by měl umožnit návrat na stupně vítězů.

"Fernando bude letos na pódiu, nebo alespoň velmi blízko něj," předpověděl německý závodník v rozhovoru se španělskými médii. "Nyní dostali (McLaren) skvělou příležitost, ale musíme počkat (do začátku sezóny), protože stejnou šanci dostali i jiní jezdci a týmy. Ale od McLarenu očekávám velké zlepšení konkurenceschopnosti. Asi nebudou dominovat, ale dostali novou příležitost a jistě ji využijí."

Alonsovi po letošní sezoně skončí tříletá smlouva s McLarenem a o tom, zda bude mít zájem podepsat další, má rozhodnout první polovina sezóny. Podle jeho trenéra se ale 35letý Alonso nechová jako někdo, kdo už myslí na pohodlný důchod.

"Nevidím Fernanda, který by přemýšlel nad tím, že ho čeká poslední sezóna v F1. Trénuje stejně tvrdě, jako když v F1 začínal a je velmi klidný a motivovaný," řekl Fabrizio Borra.

"Na první testy vždy cestujeme s tím, že to bude dobrý rok. Mentálně je nastaven stejně, jako když se jde bojovat o titul. Trénuje přibližně šest hodin denně. Mladí jezdci museli svůj fyzický trénink výrazně upravit, ale veteráni ne. Fernando má stejný tréninkový program, jako během jeho prvních let v F1. Začínal ve vozech, které byly na fyzičku ještě náročnější, než ty, se kterými se bude závodit v sezóně 2017, i když budou náročnější než v posledních sezónách."

Na Fernanda Alonsa čeká jeden mladý vyzyvatel, 24letý Stoffel Vandoorne.