Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

McLaren se loučí s dalším dlouholetým zaměstnancem

McLaren se loučí s dalším dlouholetým zaměstnancem

Odchod po 35 letech.

Z McLarenu odchází další "Dennisův člověk", Ekrem Sami. Sami byl s McLarenem od kdy se sloučil s Dennisovým "Project Four", v týmu je již 35 let a z Dennisova asistenta to dotáhl to až na generálního ředitele McLaren Marketing, kde už ale bude jen do konce března. McLaren nyní ovládli Mansour Ojjeh a Mumtalakat, investiční společnost bahrajnské královské rodiny, a na místo výkonného ředitele dosadili marketingového experta Zaka Browna. Pro Samiho tak už nezbylo místo a o jeho výměně se psalo už loni v prosinci, ale s tím, že přijde o místo v představenstvu a nadále zůstane v marketingovém oddělení. Nové podmínky mu ale nejspíš nevyhovují a sám rezignuje.

"Nepopírám, že je zvláštní oznamovat odchod z McLarenu, společnosti, které jsem byl oddán téměř celý svůj profesní život. Ale nastal správný čas," oznámil Sami. "Ale budu pokračovat v práci na projektech, do kterých už jsem zapojený a očekávám, že můj odchod bude definitivní někdy na konci března. Během 35 let jsem měl možnost spolupracovat s několika skutečně skvělými lidmi a chci jim všem poděkovat. Naše úspěchy byly hlavně výsledkem týmového úsilí."

Zak Brown mu poděkoval za jeho práci a věrnost týmu a řekl, že se od něj hodně naučil, když s ním ještě jako šéf vlastní marketingové agentury uzavíral sponzorské smlouvy pro McLaren.