Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Mercedes představil svůj vůz

Mercedes představil svůj vůz

S konkurenty si ho jistě nespletete.

Dnes svůj vůz představil Mercedes-AMG Petronas Motorsport, tým tři roky dominující F1. Bude vůz Mercedes W08 také jezdit daleko před ostatními? Od dosud ukázané konkurence se už na první pohled odlišuje nosem i krytem motoru. Kde ostatní potřebují ke splnění předepsaných pravidel "jazýčky" vybíhající z nosů směrem dolů, tam se Mercedes drží svého konceptu z minulého roku a využívá nos s úzkou špičkou a pylony držícími přední přítlačné křídlo, které jsou malé, blízko u sebe a s křídlem mají velmi malou styčnou plochu. Na krytu motoru chybí masivní "žraločí ploutev", jaké jsme viděli na vozech Williamsu, Sauberu, Renaultu i Force India. Kombinace barev zůstala stejná, ale upravila se pozice nápisu "Petronas" a návrháři se pohráli i se zelenou barvou patřící do loga titulárního sponzora týmu a zároveň dodavatele paliva a maziv.

Úřadující mistr světa Nico Rosberg ukončil kariéru a novým týmovým kolegou Lewise Hamiltona se stal 27letý Fin Valtteri Bottas získaný z Williamsu. Mercedesu nadále šéfuje Toto Wolff za pomoci Nikiho Laudy, ale v zimě kromě Rosberga přišel také o technického ředitele. Paddy Lowe už pravděpodobně míří do Williamsu a novým technickým ředitelem Mercedesu je James Allison, který byl loni v létě propuštěn z Ferrari.

Vůz už absolvoval "filmovací den" na okruhu Silverstone. Musely být použity speciální pneumatiky Pirelli a bylo chladno, ale Lewis Hamilton si přesto pochvaloval přilnavost (větších) předních pneumatik.

obrázky v plné velikosti: 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08