Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ferrari odhalilo svůj nový vůz

Ferrari odhalilo svůj nový vůz

Na ploutev přidalo ještě jedno křídlo.

Scuderia Ferrari dnes světu ukázala svůj nový vůz pojmenovaný SF-70H. Odhalení proběhlo ve Fioranu a hned po něm začaly "filmovací jízdy", takže vůz již absolvoval první kilometry na závodním okruhu. Ani na tomto voze nechybí jazýček vybíhající ze špičky nosu, aby se vyhovělo pravidlům a zároveň zůstal volný prostor pro proudění vzduchu pod monopost. V nose je šachta vypouštějící vzduch z otvoru umístěného před pilotem.

Nechybí ani žraločí ploutev na krytu motoru, jejímž účelem je směřovat na zadní křídlo co nejčistší proud vzduchu. Na ploutev ale navazuje ještě jeden prvek, který včera v Silverstone jako první otestoval Mercedes. Tým německé automobilky se zatím nerozhodl, zda také dá na kryt motoru ploutev, nebo dostane přednost "T křídlo". Ferrari se nerozhoduje, zkombinovalo obojí. Křidélko je umístěno na konci ploutve. Nezvyklý tvar mají i bočnice a vstupy pro nasávání vzduchu. Okolí kokpitu a kryt motoru jsou opět červené, bílá barva se přesunula na ploutev.

Za Ferrari budou opět závodit Němec Sebastian Vettel a Fin Kimi Räikkönen. Testovacím jezdcem je 23letý vicemistr série GP2, Ital Antonio Giovinazzi. SF-70H bude prvním vozem navrženým pod novým technickým ředitelem. Jamese Allisona, který je nyní technickým ředitelem Mercedesu, vloni v létě nahradil Mattia Binotto. Šéfem týmu zůstal Maurizio Arrivabene.

obrázky v plné velikosti: 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09