Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Wolff a Lauda zůstanou v Mercedesu do roku 2020

Wolff a Lauda zůstanou v Mercedesu do roku 2020

Vedení automobilky je spokojené.

Rok 2020 je v současnosti nejdůležitějším milníkem čekajícím na Formuli 1 a její fanoušky. Všechny velké týmy se zavázaly zůstat až do tohoto roku. Do tohoto roku je dohodnutý vzorec rozdělování příjmů F1, do tohoto roku by měla být u moci Strategická skupina F1 a k tomuto roku směřuje i vývoj současných hybridních pohonných jednotek. Pak může být všechno jinak. A pokud to nebude tak, jak by chtěly Red Bull, Renault nebo Mercedes, mohou ze sportu odejít. Asi není náhoda, že nové smlouvy Tota Wolffa a Nikiho Laudy s Mercedesem také platí do roku 2020.

Toto Wolff vlastní 30 % týmu a zůstal jeho výkonným ředitelem, Niki Lauda vlastní 10 % a s týmem je jako nevýkonný ředitel. Dvojice bude s Liberty Media vyjednávat o podmínkách nové smlouvy s platností po roce 2020 a zároveň zajistí stabilitu poté, co tým náhle přišel o technického ředitele Paddyho Lowa i úřadujícího šampiona Nica Rosberga.

"Je skvělé, že Toto a Niki prodloužili své smlouvy," řekl Dieter Zetche, předseda a generální ředitel automobilky Mercedes. "V roce 2013 jsme reorganizovali vedení týmu s jasným cílem zlepšit jeho výsledky. Od té doby výsledky překonávají naše očekávání a klíčovými faktory úspěchu byly Totovy podnikatelské schopnosti a Nikiho zkušenosti. Obnovení jejich závazků zajistí našemu programu kontinuitu důležitou pro příští čtyři roky."

Mercedes kromě F1 soutěží i v DTM a má rezervované místo v sezoně 2018/19 Formule E.