Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Kdo bude následovat Stoffela Vandoorna?

Kdo bude následovat Stoffela Vandoorna?

McLaren má tři kandidáty.

Od roku 2014 McLaren stihl do F1 přivést dva své talentované juniory. Kevin Magnussen se v závodní sedačce McLarenu udržel pouze jeden rok, ale loni závodil za Renault a letos ho uvidíme ve voze Haasu. Stoffel Vandoorne musel po zisku titulu šampiona série GP2 rok čekat v japonské sérii Super Formule, pouze v Bahrajnu nahradil zraněného Fernanda Alonsa, ale letos už bude Španělovým týmovým kolegou a náhradou za Jensona Buttona. Koho McLaren přivede příště?

Mohl by to být nový člen jeho juniorského programu, bývalý motokárový šampion, Brit Lando Norris. Norris má 17 let a loni zvíťězil v sériích Eurocup Formule Renault 2.0 i Formule Renault 2.0 NEC. Letos bude závodit v Evropském šampionátu F3 za tým Carlin.

Kromě Norrise je v programu McLarenu i Nobuharu Matsušita, 23letý chráněnec Hondy. Matsušita vítězil v japonských sériích, ale v uplynulých dvou letech se mu nepodařilo vystoupit z průměru tvrdé konkurence v sérii GP2. Přesto zůstává v týmu ART Grand Prix.

V programu zůstal i dlouholetý junior McLarenu Nyck de Vries. 22letý Holanďan byl v roce 2015 třetí ve Formuli Renault 3.5, ale loni v GP3 obsadil až šesté místo. McLaren ani jezdec zatím neoznámili, kde stráví nadcházející sezónu.