Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Ferrari zakázalo velkohubá prohlášení

Ferrari zakázalo velkohubá prohlášení

O povinnosti vyhrávat se letos nemluví.

Minulý rok jsme před Melbourne vícekrát četli o tom, že generální ředitel Ferrari, Sergio Marchionne, očekává od týmu F1, že bude dělat čest svému jménu. To znamená vítězství, boj s Mercedesem a tím pádem i boj o mistrovský titul. Už po prvním závodě měly být červené vozy ty, které budou chtít všichni porazit. Maurizio Arrivabene, šéf Scuderie, byl odhodlán přání svého nadřízeného splnit a jezdci se také těšili na vítězství, ačkoli si nebyli jisti, zda přijdou hned na začátku sezóny. Nakonec ale vypadala sezóna 2016 úplně jinak, Ferrari opět nemohlo konkurovat Mercedesu a po zlepšení pohonné jednotky Renaultu prohrávalo i souboje s Red Bullem. Asi jste si už všimli, že letos je červený tábor mnohem tišší...

"Každý rok jsme velmi optimističtí, ale pak je to na konci roku jinak a ... Těžko říct. Řekl bych, že jsme se už poučili," řekl Kimi Räikkönen, který před deseti lety ve Ferrari vybojoval svůj mistrovský titul, zatím poslední pro Maranello, kam se po odchodu v roce 2009 vrátil v roce 2014.

"Tým v zimě odvedl dobrou práci, ale jestli to bude stačit, to zjistíme až během sezóny. Zatím mám dobrý pocit, není si nač stěžovat. Ve srovnání s loňským rokem je vůz lepší, ale to je způsobeno změnou pravidel. Věnujeme se pouze vlastní práci a zatím jsme s ní spokojeni."

Oba jezdci Ferrari ale otevřeně přiznávají, že jim změna technickým pravidel udělala velkou radost. Sebastian Vettel se už podělil o radost z lepších brzd a vyšší rychlosti v zatáčkách, což se líbí i jeho finskému kolegovi.

"Vozy jsou samozřejmě velmi odlišné. Byla to velká změna pravidel a nyní máme více přilnavosti a vozy jsou rychlejší. Je to změna, ale nyní jsou podobnější vozům, s kterými jsme jezdili předtím. Líbí se mi."