Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Briatore Ecclestonovi zorganizoval pěknou rozlučku

Briatore Ecclestonovi zorganizoval pěknou rozlučku

Jeho odchod se mu zdál nedůstojný.

Flavio Briatore tajně zorganizoval večírek, na kterém se osobnosti spojené se světem F1 slavnostně rozloučili s dlouholetým bossem F1, Berniem Ecclestonem. Ecclestone už delší dobu vlastnil pouze malý podíl ve společnosti vlastnící práva na F1, ale díky důvěře ředitele společnosti CVC Capital Partners nadále pevně držel kormidlo. Když ale sport koupila Liberty Media, prostě jen oznámila Ecclestonův odchod z vedení sportu do čestné funkce. Briatoremu se takové strohé zavření dveří za člověkem, který desetiletí šéfoval F1 a výrazně se zasloužil o její vzestup až na místo královny motorsportu, zdálo nedůstojné.

Briatore byl v F1 šéfem týmů Benetton a Renault, získal s mistrovské tituly i poháry konstruktérů a minimálně jednou se ocitl na opačné straně politické barikády jako Ecclestone, když se měl stát šéfem konkurenční série založené velkými týmy F1. Po jeho odchodu z F1 se ale na spory zapomnělo a s Ecclestonem byli i obchodními partnery, spoluvlastníky anglického fotbalového týmu Queens Park Rangers. Na večírku byli i Princ Albert z Monaka, bývalý prezident Ferrari Luca di Montezemolo, šéf týmu Mercedes Toto Wolff a můžete hádat, kdo přišel v červené kšiltovce...


"V Londýně jsem zorganizoval "tajný večírek" na počest 40 let Bernieho Ecclestona v F1," řekl Briatore. "Je úžasné, že přišli všichni pozvaní. Obvykle když pozvete 100 lidí, účast potvrdí tak 60, protože mluvíme o velmi zaneprázdněných lidech, nebo lidech žijících tisíce kilometrů daleko. Ale v Londýně byli všichni. Princ Albert z Monaka, Princ Salman z Bahrajnu, Luca di Montezemolo, Stefano Domenicali, Piero Ferrari, David Coulthard, Max Mosley, Toto Wolff, Niki Lauda a mnoho dalších. Dá se říci, že jsme vzdali hold Bernieho kariéře. Noví šéfové F1 se k němu nezachovali nejlépe. Mnozí už zapomněli, co tenhle člověk vytvořil. Byl to trochu smutný večer, ale nádherný."