Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Kokainová bublina splaskla

Kokainová bublina splaskla

Benigno Bartoletti byl prý špatně pochopen…

Kokainová bublina, kterou v posledních dnech minulého roku nafoukl bývalý lékař Ferrari, splaskla. Benigno Bartoletti v pondělí uvedl, že nikdy neobvinil závodní jezdce z braní drog.
 
Osmašedesátiletý Ital, který svým šíleným prohlášením vyvolal nesouhlasnou reakci napříč paddockem formule 1, nyní tvrdí, že jeho slova byla zkreslena tak, aby dodala jeho tvrzení punc senzace (což se nakonec povedlo). Jezdci i FIA předkládanou informaci vehementně popírali.
 
Bertoletti pro kolumbijské noviny El Carabobeno uvedl: “Člověk, který se mnou dělal rozhovor, změnil smysl toho co jsem řekl, aby mohl vytvořit senzaci.
 
Řekl jsem pouze, že v motorismu existuje riziko dopingu. Jistě by to nebyla anabolika, ta by samozřejmě jezdcům nic nepřinesla. Případný doping ve formuli 1 by musel být na bázi kokainu.
 
Díky kokainu získáte na omezenou dobu skvělé reakce. Efekt vydrží tak hodinu až dvě, ne více. Pouze jsem vyjádřil pochybnost, domněnku  bez jakéhokoliv konkrétního důkazu.
 
Bartoletti dodal, že jediným způsobem, jak získat stoprocentní jistotu čistoty formule 1, jsou přísnější testy. FIA v současné době provádí pouze náhodné testování během některých Grand Prix.
 
"Pokud by F1 chtěla odstranit jakékoliv pochybnosti, pak to lze docílit pouze přísnějšími opatřeními v průběhu celého šampionátu. Pouze tehdy bychom věděli, že se jednalo o pouhou hypotézu.