Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Má s brzdami problém pouze Grosjean?

Má s brzdami problém pouze Grosjean?

Magnussen je s vozem Haasu spokojený.

Během zimních testů se ukázalo, že problém Haasu s brzdami z minulé sezóny přetrval. Nebo to není tak docela pravda? Haas používá brzdy od italské společnosti Brembo, stejně jako jeho technologický partner Ferrari. Romain Grosjean ale v zimních testech měl problém udržet s nimi vůz na trati a šéf týmu už naznačil, že připravuje přechod ke konkurenčnímu výrobci Carbon Industrie. Loni si ale na brzdy stěžoval pouze Grosjean, zatímco Esteban Gutiérrez řešil úplně jiné problémy. Nyní má Francouz za týmového kolegu Kevina Magnussena, který tvrdí, že žádný problém s brzdami nepostřehl. Pravda, nebo psychologická hra?

"Lidé se mě ptají na problém s brzdami našeho vozu, ale já žádný nemám," řekl dánským novinám BT Magnussen, který brzdy Bremba používal i u Renaultu. "Podle mě je vše v pořádku. S brzdami jsem poměrně spokojený, ale stále jsem ve fázi poznávání nového vozu. Ještě jsem se nedostal na limit. Když ho dosáhnu, mohu udělat více chyb a objevit více problémů, ale dosud šlo všechno zcela hladce."

Problém jednoho jezdce týmu s brzdami, které týmovému kolegovi vyhovují, by nebyla žádná novinka. Známý je případ Felipeho Massy, ​​který měl opačný problém než Grosjean. U Ferrari si zvykl na brzdy Bremba a v roce 2014 si stěžoval na výrobek Carbon Industrie používaný Williamsem. Mercedes spolupracoval s oběma výrobci, přičemž Lewis Hamilton byl údajně nakloněn Brembu a Nico Rosberg jeho konkurentovi.