Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Mika Häkkinen se vrací do McLarenu

Mika Häkkinen se vrací do McLarenu

Čekají ho tam vzrušující roky.

Dvojnásobný šampion Mika Häkkinen se opět připojil k týmu McLaren. Ve věku 48 let už samozřejmě ne za volant monopostu. Přikývl na nabídku Zaka Browna a přidá se k jeho marketingovému oddělení, v roli ambasadora bude spolupracovat s partnery týmu a jeho služby využije i Mike Flewitt, generální ředitel sesterské společnosti McLaren Automotive vyrábějící luxusní supersporty.

Häkkinen se v letech 1998 a 1999 jako jezdec McLarenu stal dvojnásobným mistrem světa a pohár konstruktérů vybojován spolu s Davidem Coulthardem v roce 1998 je zatím posledním ve vitríně nejstaršího britského týmu v F1. Finský jezdec strávil téměř celou svou kariéru v F1 ve vozech McLarenu a téměř celou dobu měl za zády motory od Mercedesu. Po přerušení kariéry po sezóně 2001 se v roce 2005 vrátil k závodění ale ne do F1. V DTM navázal na spolupráci s Mercedesem a později pokračoval jako jeho ambasador. Kromě toho si ho za ambasadora vybraly i Johnnie Walker, UBS a Nokian Tyres, takže zkušeností má na rozdávání.

"McLaren jsem vždycky považoval za svůj domov v F1 a v mém srdci vždycky bylo místo pro každého z tohoto týmu," řekl vítěz dvaceti velkých cen. "Posledních pár let nebylo pro McLaren jednoduchých, ale nikdy jsem nepochyboval, že otázka zní kdy se to zlepší, ne jestli se to zlepší. A chci v tom sehrát svou roli.

Nebylo vůbec těžké rozhodnout se vrátit do McLarenu. Celý čas jsem s ním byl v kontaktu a znám tam hodně tvrdě pracujících mužů a žen, které jsem poznal během mých více než osmi let závodění za tenhle tým. Také se velmi těším na práci po boku Zaka, který vlastní jeden z mých vítězných mclarenů z roku 2001. Mluvili jsme spolu o možné spolupráci a vidím, že dává na svá místa základní kameny potřebné k návratu McLarenu na vrchol. Během vzrušujících let před námi s ním budu úzce spolupracovat."