Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

McLaren láká Formule E

McLaren láká Formule E

Může tam závodit s elektromotory.

Zak Brown potvrdil, že McLaren pokukuje po možnosti dostat se na starty ePrix, tedy závodů Formule E. Že by způsob, jak se osvobodit od nevydařených hybridních pohonných jednotek Hondy? To asi ne, ale Formule E každým rokem roste, je jí předpovídána velká budoucnost a jako automobilky Citroën, Renault, Jaguar, Audi a v dohledné době možná i BMW a Mercedes, tak ani McLaren si nechce nechat ujít luxusní vlak. Technologie pro monoposty poháněné elektřinou již má, od sezóny 2018/19 bude monopolním dodavatelem baterií a rád by zašel ještě dál.

"Máme obrovskou radost, že takhle můžeme demonstrovat naše vedoucí postavení a ukázat naše schopnosti," řekl Brown o vývoji technologií pro Formuli E. "Hledáme způsoby, jak se do Formule E zapojit ještě více. Na stole máme všechny možnosti počínaje založením týmu a přes odkoupení týmu až po spolupráci s již existujícím týmem na vývoji v oblastech, kde by McLaren mohl využít své technologie. Nechceme skončit pouze při vývoji technologie baterií."

Jestli to ale McLaren s účastí v elektrické sérii myslí vážně, musí již začít sepisovat přihlášku. Pokud se chce zúčastnit sezóny 2018/19 i jinak než jako dodavatel baterií, musí se přihlásit nejpozději příští měsíc. Výkonný ředitel týmu ale už avizoval i zájem o vytrvalostní závody a hlavně drahokam v jejich koruně, 24 hodin Le Mans. V motorsportu je mnoho lákavých příležitostí.

"Formule E už má své místo v motorsportu a já jako závodní fanatik bych chtěl dělat do všeho, co je obchodně životaschopné a vhodné pro značku."