Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciardo chce zastavit Verstappena

Ricciardo chce zastavit Verstappena

Musí mu přistřihnout křidélka.

Mnozí považují jezdeckou dvojici Red Bullu za nejlepší ve startovním poli sezóny 2017. Z týmů, které dokáží přilákat nejlepší jezdce, budou mít McLaren a Williams ve svých vozech nováčky a u Mercedesu by měl Valtteri Bottas poprvé dostat do rukou vítězný stroj. Ferrari má Sebastiana Vettela a už trochu postaršího Kimiho Räikkönena, Red Bull má Daniela Ricciarda a 19letého Maxe Verstappena.

Loni jsme párkrát viděli, že Australan s italskými kořeny umí být pěkně žárlivý. Hlavně v Barceloně, kde v médiích zpochybňoval taktiku Red Bullu, zatímco jeho tým bouřlivě oslavoval Verstappenovo první vítězství. Později musel přiznat, že mu Holanďan zatápí víc, než to dokázal Daniil Kvjat. Ricciardo, který v roce 2014 v interním souboji zdolal Sebastiana Vettela, ale není smířen s úlohou nosiče vody mladé superhvězdy. Do sezóny jde s úmyslem zastavit Verstappenův vlak směřující mezi legendy F1.

"Max je v centru pozornosti. Je mimořádně populární a lidé očekávají, že bude vyhrávat tituly. Pro mě je to dobrá motivace. Budu tím, kdo ten vlak zastaví. Nechápejte mě špatně, nejsem zahořklý. Mám rád konkurenci a jsem rád, když mám silného týmového kolegu. Ano, bylo by hezké vyhrát každý závod, ale když máte silného kolegu, hodně se o sobě dozvíte. To se mi líbí," řekl Australan.
 

Mark Webber, Ricciardův krajan, předpovídá, že mezi jezdci Red Bullu nebude růst napětí, ani když budou vítězit. Tedy za předpokladu, že nedostanou dominantní stroj, jak se to stalo Lewisi Hamiltonovi a Nicu Rosbergovi a před nimi jemu a Sebastianu Vettelovi.

"Rozhodně nečekám žádné problémy, pokud nebudou sbírat jedno vítězství za druhým. Pokud letos každý z nich vyhraje pár závodů, budou v pohodě. Ale pokud se bude bojovat o mistrovský titul, jejich soupeření dostane šťávu."