Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Jezdci Ferrari věří v noční zlepšení

Jezdci Ferrari věří v noční zlepšení

Vůz potřebuje několik malých úprav.

Podle Sebastiana Vettela potřebuje Ferrari dnes večer (podle našeho času dnes odpoledne) udělat v nastavení svých vozů několik úprav. Mohou se v útrobách vozu ukrývat desetiny sekundy potřebné k boji o pole position?

"Vyvážení vozu nebylo takové, jaké by mělo být, takže můžeme udělat poměrně velký krok vpřed," řekl čtyřnásobný mistr světa. "Dnešní dopoledne nebylo moc dobré, měli jsme pár menších problémů. Ale tým si vedl dobře. Myslím, že ještě mnoho věcí můžeme zlepšit. Ještě nejsme spokojeni s vyvážením, ale určitě se to půjde spravit dnes večer. Několik menších věcí nám přidalo desetiny k časům na kolo. Vůz ještě není tak dobrý, jak by měl a může být."

Vettel nechtěl reagovat na srovnání zimních testů, kde se Ferrari zdálo být nejrychlejší, s dnešními tréninky, ve kterých byl nejrychlejší Mercedes.

"Lidé zvenčí si dělají vlastní názor bez ohledu na to, co jim řeknete. S testy jsme samozřejmě byli spokojeni, dosáhli jsme dobré časy, jenže to nic neznamená. Záleží na tom, co se stane tady. My jsme v tomto zůstali realisty. Dnešek byl v pořádku, vůz byl dobrý a moc se nezměnil. Uběhly jen dva týdny od chvíle, kdy jsem z něho naposledy vystoupil (v Barceloně) a ještě můžeme zrychlit."

Kimiho Räikkönena srovnání časů také nezajímá, ani na jeho straně garáže nešla práce podle plánu a ve druhém tréninku své první kolo na ultra-měkkých pneumatikách pokazil výjezdem daleko za obrubník.

"Nic nešlo tak hladce, jak jsme chtěli a máme co zlepšovat," řekl mistr světa z roku 2007. "Musíme vidět celý obraz. Byl to jenom první den a všichni už myslí na to, co bude zítra. Po dnešku se nedá říct, jak jsme na tom ve srovnání s Mercedesem. Musíme udělat změny ve více oblastech, pak se uvidí.