Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel chce zítra bojovat o vítězství

Vettel chce zítra bojovat o vítězství

Kvalifikace nevyšla podle představ.

Ve Ferrari v okamžiku ukončení kvalifikace zavládly smíšené pocity. Sebastian Vettel se posledním kolem dostal do první startovní řady a na Lewise Hamiltona ztratil pouze 0.268 sekundy. Každý v týmu ale doufal, že se červený vůz po dlouhé době dostane na pole position. Jeho šéf, Maurizio Arrivabene, po Vettelově kole nedokázal skrýt zklamání, zatímco Vettel tvrdí, že první místo bylo mimo jeho dosah.

"Se svým (posledním) kolem nejsem zcela spokojený. S jeho závěrem ano, ale na začátku jsem ztratil hodně času. Jenže Lewis zajel velmi dobré kolo. Bylo by to skvělé, ale nemyslím si, že jsme ji (pole position) nemohli získat."

Body se ale dávají až po skončení závodu a Vettel se jen tak nesmíří s druhým místem.

"Věřím, že zítra s tím budeme moci něco udělat. Z vozu mám dobrý pocit, zlepšili jsme ho, takže bychom měli být rychlejší než včera. Měli jsme skvělou zimu. Tým za posledních 12 měsíců prošel velkými změnami a nyní je silnější," řekl Vettel.

Nadšený rozhodně nemůže být Kimi Räikkönen. Za týmovým kolegou zaostal o více než půl sekundy, ze čtyř jezdců ve vozech Mercedesu a Ferrari skončil poslední a pouze velké ztrátě ostatních týmů vděčí za místo v druhé startovní řadě. Od příletu do Melbourne se nedokázal sladit s vozem a v závěrečné části kvalifikace se dopustil chyby, jakých udělal v trénincích několik.

"Ani jedno z mých kol nebylo moc dobré," řekl Räikkönen. "Prostě jsem nedal dohromady dobré kolo. Jsem trochu zklamaný, ale první kvalifikace je za námi, máme čtvrté místo a můžeme se pohnout dál."

Podle finského jezdce se Ferrari nepřibližuje Mercedesu díky změnám pravidel, ale díky organizačním změnám.

"Lidé se téměř neměnily a už je to nějaký čas, kdy byly učiněny důležité změny. Po změnách nezačne hned vše fungovat ideálně, ale podle mě už delší dobru odvádíme dobrou práci. Letos snad budou. Ale jisté je, že nyní máme dobře fungující tým.