Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ricciardo by už nejraději seděl v letadle

Ricciardo by už nejraději seděl v letadle

Domácí závod byl katastrofou.

Pro Daniela Ricciarda není VC Austrálie pouze každoročním začátkem sezóny, ale i domácím závodem. Jediného Australana na startovním roštu přišli podpořit desetitisíce fanoušků a viděli pouze jeho trápení. Vše se začalo včerejší havárií v kvalifikaci. Účast v Q3 mu měla zaručit alespoň start z desátého místa, jenže při nárazu do bariéry se poškodila převodovka a výměna ho měla posunout o dalších 5 míst níže. Cestou na startovní rošt se ale porouchal senzor převodovky a Ricciardo se do závodu zapojil s dvoukolovou ztrátou. Jeho domácí pouť ukončilo selhání pohonné jednotky.

"Jedinou dobrou zprávou je, že již brzy vypadnu. Byl to velmi dlouhý týden," podělil se Ricciardo o své pocity. "Nechápejte mě špatně, byla to zábava, ale cítím se špatně za všechny. Hlavně mě to mrzí kvůli fanouškům. Věřím, že jich tu mám více než ostatní.

Od včerejška se to nabalovalo jako sněhová koule. Už ztráta pěti míst byla hodně špatnou zprávou, ale přišly další problémy. Jezdil jsem s vícekolovou ztrátou, ale aspoň jsem sbíral data, takže to nebyl promarněný čas. Nakonec se asi stalo něco s tlakem paliva. Motor se prostě vypnul. Okamžitě a bez možnosti s tím něco udělat. Jsem rád, že to už skončilo. Dnes jsem zklamaný, ale zítra budu připraven vyrazit do Číny."

Max Verstappen měl bezproblémový závod, zdržením Lewise Hamiltona promluvil do pořadí na stupních vítězů a ukázal, že na jiné trati by Red Bull nemusel být o moc pomalejší než Mercedes a Ferrari.

"Neustále jsem se divil, že se držím tak blízko Kimiho," řekl Verstappen, který byl v cíli o 6.5 sekundy později než ferrari Kimiho Räikkönena. "Byl jsem podobně rychlý jako on a zezadu na mě nikdo netlačil. Vůz se choval lépe než v kvalifikaci. Musíme jej zlepšit a zlepšíme ho. Uvidíme, jak dopadne pár dalších závodů."