Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Nechcete si koupit formuli?

Nechcete si koupit formuli?

Vybavení týmu Manor jde do dražby.

Neslavně, v internetové dražbě, se uzavírá historie účinkování týmu Manor ve F1. Organizace je od 6. ledna v insolvenci, propustila všech 200 zaměstnanců a nyní se zbavuje zbylého majetku.

Nic jiného jí ani nezbývá. Se svými požadavky se totiž přihlásilo přes padesát věřitelů, kteří uplatnili pohledávky ve výši patnácti milionů eur. Je proto nanejvýš sporné, zda výtěžek aukce vůbec postačí k pokrytí dluhů.

K mání budou především čtyři vozy z let 2015 a 2016 – ovšem bez motorů Mercedes a převodovek Williams.  Dále si lze při této příležitosti pořídit model monopostu pro sezonu 2017 v měřítku 6:1, určený ke zkouškám v aerodynamickém tunelu, nebo kompletní zázemí (hospitality) stáje. Katalog obsahuje rovněž tři monokoky, pět volantů, kryty motoru, zadní křídla a dvě stovky ráfků.

Pro sběratele zajímavou položkou je týmové oblečení včetně jezdeckých kombinéz. Výčet doplňují dílenské vybavení, kancelářské zařízení a nábytek. 

Pokud byste náhodou měli zájem, přidáváme kontakt na stránku firmy Gordon Brothers, která aukci pořádá: http://www.gordonbrothers.co.uk/assets-for-sale/manorf1. Prohlídka draženého sortimentu se uskuteční 9. a 10. května v sídle Manoru v anglickém Banbury, nabídky lze podávat do 16. května, výsledky budou oznámeny 30. května.