Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Renault útočí na čtvrté místo

Renault útočí na čtvrté místo

Do konce sezóny chce být v čele druhé ligy.

Renault neobnovil svůj tovární tým, aby jeho žluto-černé vozy jezdily ve středu pole. Loni měl tým “přechodnou” sezónu, ale už letos má být vidět, že se odrazil ode dna. Jezdci finančně dobře zabezpečeného týmu věří, že do konce sezóny se rychlostně dostanou před všechny menší týmy a možná porazí i Williams. Pak by už před sebou měli pouze velkou trojku Ferrari, Mercedes, Red Bull, která si v Austrálii jela vlastní ligu.

"Naším cílem bylo dostat se mezi pět nejlepších (týmů). Alespoň jsme k tomu měli blízko," řekl o australském závodě Jolyon Palmer. "Je to těsné, velmi těsné. Williams je trochu vpředu, ale my máme zdroje a můžeme se zlepšovat celý rok, takže cílem je čtvrtá příčka. Možná se do konce sezóny nestihneme dostat na čtvrtou příčku poháru konstruktérů, ale aspoň rychlostně bychom na konci roku měli být čtvrtí."

Nico Hülkenberg souhlasí.

"Je to těsné. V Austrálii to byl boj všech těchto týmů (Renault, Haas, Williams, Force India, Toro Rosso). Pokud chceme uspět, budeme potřebovat, aby z vývoje přišly dobré nové díly," řekl bývalý jezdec týmu Force India. "Rozhodně je dobře, že máme více zdrojů, ale ještě je musíme využít. Není to jen o kvantitě, ale hlavně o kvalitě."

Ředitel týmu mezitím prozradil, že vůz Renault R.S.16 dostane první velký balík nových dílů už v Bahrajnu. Od Španělska by měl pak tým těžit i ze zlepšení na straně pohonné jednotky.

"Náš tým stále roste a máme velké plány," řekl Cyril Abiteboul. "Ale nepochybuji, že ani konkurence, například Toro Rosso a Force India, nespí, ačkoli v Austrálii měli nad námi navrch. Bude zajímavé vidět, kdo se nejvíce zlepší. Rozhodně máme potenciál. Ve vývoji jsou skutečně skvělé věci. Kdybychom je už mohli mít na voze, bez problémů bychom obsadili bodovaná místa. Některé věci budeme mít od třetího závodu a každá taková věc by měla viditelně zlepšit naši rychlost."