Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kdo se komu má omlouvat?

Kdo se komu má omlouvat?

Pánové Magnussen a Ericsson se neshodnou.

Pánové Kevin Magnussen a Marcus Ericsson se potkali v letadle a pokecali spolu. O čem, je však nyní předmětem sporu.

Vzhledem k tomu, že šlo o let, kterým se vraceli z VC Austrálie, bylo téma dané. Vyjasňovali si názory na vzájemnou kolizi v úvodu velké ceny.

Ericsson: „Seděli jsme v neděli večer ve stejném spoji, takže jsme spolu hovořili. Kevin vzal veškerou vinu na sebe a řekl, že je mu to líto. Znám ho dobře a vím, že to nebyl z jeho strany úmysl. Tím byla celá věc pro mě vyřízená.“ Ve stejném duchu se vyjádřil i na svém tweetu. Jenže narazil.

Četl jsem to. Sice jsme se skutečně v letadle potkali, ale já jsem se mu neomluvil! Nebyla to ani jeho vina. Šlo prostě o závodní incident. Byl na vnějšku, já byl nedotáčivý a strčil do něj. Nemohl jsem nic dělat,“ tvrdil Dán.

Ve skutečnosti ovšem trefil obrubník, ztratil kontrolu nad přední nápravou a opřel se o pravou stranu sauberu. Nějak takhle to vidí i Ericsson: „Může se samozřejmě říct, že to byl závodní incident. Ale nejsem si jistý, jestli mu nešlo zabránit. Z mého pohledu udělal Kevin chybu. Šlo o hraniční situaci, za kterou mohl být, ale nebyl potrestán. Jen doufám, že za stejné chování nebudou jiní penalizováni.