Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Force India touží po větším balíku

Force India touží po větším balíku

Peníze v F1 prý rozdělovány nespravedlivě.

Na starou notu znovu zahrál výkonný šéf Force India Robert Fernley. Peníze ve formuli 1 jsou podle něj rozdělovány nespravedlivě.

Chtěli jsme zaútočit na první trojku v Poháru konstruktérů,“ prohlásil v rozhovoru pro britský Autosport. Sotva se čtenář z této šokující informace vzpamatoval, uvedl Fernley vše na pravou míru: „Jenže jsme museli tento cíl revidovat ještě před úvodní velkou cenou. Náskok Mercedesu, Ferrari a Red Bullu je nedostižný.“ Nedosti na tom. „Bude ještě hůř,“ varoval Brit.

Liberty by se měla postarat, aby show pro diváky zůstala zachována.“ Jak? Samozřejmě tím, že se budou „spravedlivěji“ přerozdělovat prostředky získané z prodeje televizních práv. Také by bylo záhodno stanovit rozpočtový strop pro jednotlivé týmy, protože „rozdíly jsou obrovské“.

Fernley se přitom zapřísáhl, že mu nejde o prospěch pouze vlastní stáje (s nejmenším budgetem a vlastníky jednou nohou v base), ale všech „malých“. Jasné je ale jedno: případné změny v této oblasti před rokem 2020 jsou vázané na souhlas všech účastníků MS F1. A lze si jen těžko představit, jak by se v tak ožehavé problematice mohlo dosáhnout konsensu.