Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton se těší na mokrý start

Hamilton se těší na mokrý start

Má radost ze skvělých soupeřů a skvělých fanoušků.

I přes jeho loňské neúspěšné pokusy o dobrý start a téměř žádné zkušenosti s jízdou na nových pneumatikách do extrémních a přechodných podmínek, se Lewis Hamilton těší na mokrý start. Ten sice ještě není jistý, ale podle předpovědi počasí by mělo být dopoledne v Šanghaji pořádně upršené.

"Bylo by to vzrušující, hlavně když jsou starty nyní mnohem těžší než dříve," řekl dnes Hamilton. "Nevíme, co bude zítra a kam až dát ruku (na páčce spojky). Musíte ji dostat do správného bodu, ale není tam žádný referenční bod. Musíte to jenom odhadnout a pak doufat. Neodhadnout to dobře může znamenat, že kola se na mokré trati protočí. Bude to náročné."



Hamilton byl ze zisku pole position nadšený a chválil všechno kolem. Těší ho, že už nebojuje pouze s jedním soupeřem ve stejném voze, což zažíval uplynulé tři roky během téměř každého závodního víkendu.

"Teď je to více vzrušující než kdykoliv předtím, protože musíme opravdu bojovat s našimi soupeři. Je to fantastické. Právě o tomhle je závodění. Celý čas musím jet naplno. Miluji to."

A britský jezdec si nemohl nevšimnout, že má v Číně spoustu fanoušků.

"Spojení s fanoušky je pro sport klíčové. Přišli, aby viděli vozy, ale také aby byli ve spojení se svým oblíbencem. Nemohl bych ignorovat své fanoušky stojící na tribunách s vlajkami. Jsou nepřehlédnutelní. A také ve čtrnácté zatáčce je skutečně mnoho britských vlajek," řekl Hamilton, který v pátek během zrušeného druhého tréninku jako jediný opustil boxovou uličku a alespoň pár fanouškům rozdal podepsané kšiltovky.

Jeho týmový kolega dnes nebyl zdaleka tak veselý. Valtteri Bottas byl opět pomalejším z jezdců Mercedesu a opět se před něj dostal i Sebastian Vettel ve voze Ferrari. Německý jezdec byl rychlejší o 0.001 sekundy.

"Po celém kole není jedna tisícina moc," řekl Bottas. "Je velká škoda, že se (Vettel) dostal mezi nás. Opravdu škoda, ale závod je až zítra. Jako tým máme první a třetí místo, což není vůbec špatné a zítra může kartami zamíchat počasí. Lewis byl dnes silný, Ferrari bylo silné a čekali jsme, že to bude těsný boj. Zítra by to mělo být stejně těsné."