Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ferrari bude v závodě nejrychlejší, věří Vettel

Ferrari bude v závodě nejrychlejší, věří Vettel

Räikkönen si opět nerozumí s vozem.

Sebastian Vettel dnes dokázal porazit Valtteriho Bottase, byť o jedinou tisícinu sekundy. Lewis Hamilton byl o 186 tisícin rychlejší, což Vettela trochu překvapilo. Přiznává, že na konci kola mohl být odvážnější.

"Velmi jsem si to užil, ale kdybychom byli ještě o trochu rychlejší, užil bych si to víc. V poslední zatáčce jsem asi trochu ztratil. Pustil jsem do gatí a začal brzdit příliš brzy. S Valtterim to bylo těsné, takže dobrá práce, přesně to stačilo na první řadu," řekl Vettel.

Německý závodník věří, že v závodě to mercedesům opět natře.

"V kvalifikaci trochu ztrácíme, ale v neděli je to velmi těsné. V Austrálii měl Lewis v závodě problém s pneumatikami. My jsme na tom byli lépe. Na okolnostech nezáleží, vůz pracuje jako hodinky, takže v závodě můžeme být nejrychlejší my."

Jeho finský kolega je pochopitelně méně optimistický. Kimi Räikkönen vůbec nepromluvil do boje o pole position a na dvojici Vettel/Bottas někde ztratil více než dva a půl desetiny sekundy.

"Opravdu nevím. První kolo poslední části kvalifikace bylo celé špatně a kromě toho jsme po celou kvalifikaci měli problém se třetí zatáčkou, vůz tam byl trochu nedotáčivý," přiznal Räikkönen. "Vzdali jsme se tam spousty času a nikdy ho nedostali zpátky. Je to zklamání, ale jinak jsem z vozu neměl špatný pocit."

Räikkönen také prozradil, že měl vůz nastavený trochu jinak než týmový kolega. Problém s nedotáčivostí v jednom z rozhodujících míst okruhu pocítil již v Q2, ale naplno se projevil až v Q3, protože až tam jel naplno.