Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

13. místo je darem z nebes

13. místo je darem z nebes

Alonso si je jistý, že o něj přijde v prvním kole.

McLaren před víkendem Velké ceny Číny strašil své fanoušky, že oranžové vozy budou uzavírat startovní pole. Ještě ve třetím tréninku to opravdu vypadalo pouze na souboj s týmem Sauber, ale v kvalifikaci Fernando Alonso vybojoval třinácté místo. Vůz ho poslouchal a měl i trochu štěstí na problémy soupeřů, když Max Verstappen doplatil na selhání motoru Renault a další tři jezdci přišli o poslední kolo Q1 kvůli havárii Antonia Giovinazziho.

"Podobně jako v Austrálii, i tady jsem zajel jedno z nejlepších kol svého života," pochlubil se Alonso po kvalifikaci. "V Austrálii i tady jsem se ve voze cítil dobře a mohl jsem ho dostat až na limit. Předpovědi byly horší, hlavně když jsme včera nemohli jezdit. Dnes dopoledne jsme vyzkoušeli pár nových dílů a všechny fungovaly podle očekávání, ale i s plným výkonem motoru jsme obsadili 17. a 19. příčku tabulky, takže jsme pomýšleli pouze na souboj se Sauberem o poslední místa na startu. Třinácté místo je darem z nebes."

Fanoušci by ale i přes tenhle úspěch neměli mít vysoká očekávání, hlavně pokud nebude pršet. Dvojnásobný mistr světa předpokládá, že na nejdelší šanghajské rovince už v prvním kole ztratí několik pozic.

"Pokud bude sucho, tak i kdybychom 13. místo udrželi až po zadní rovinku, na jejím konci budeme na 15. nebo 16. místě. Na mokré trati se na té rovince stane přesně totéž, ale mohli bychom být rychlejší v zatáčkách. Museli bychom riskovat, ale nemáme co ztratit."

Stoffel Vandoorne řekl, že na začátku kvalifikace nastal na jeho straně garáže nějaký problém, proto vyrazil na trať později a neměl čas napravovat chyby. Do Q2 nepostoupil jednoduše proto, že nedal dohromady dost dobré kolo. Odstartuje ze 16. místa a také doufá, že trať bude mokrá.