Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Také Giovinazzi dostal penalizaci

Také Giovinazzi dostal penalizaci

Sauberu se omluvil.

Aktualizace: Giovinazzi odstartuje z osmnáctého místa.

Sauber potvrdil penalizaci, která nás po včerejšku až tak nepřekvapuje. Antonio Giovinazzi nárazem do bariéry poškodil převodovku a za její předčasnou výměnu mu stevardi udělili trest ztráty pěti míst na startovním roštu. Z pěkného patnáctého místa se tak přesouvá na poslední, dvacáté místo. Vrací tak pozice Romainu Grosjeanovi a Jolyonu Palmerovi, kteří dostali stejné tresty za nedostatečné zpomalení v místě jeho havárie a také Estebanu Oconovi, který kvůli havárii vzdal své jediné rychlé kolo. Vpřed se posouvá i jezdec McLarenu Stoffel Vandoorne a Max Verstappen, který včera doplatil na poruchu v softwaru pohonné jednotky.

Mladý Ital zaskakující za Pascala Wehrleina se svému týmu veřejně omluvil.

"Smutný konec kvalifikace. Všechno bylo dobré až do poslední zatáčky mého posledního kola," řekl Giovinazzi po kvalifikaci. "Byl jsem na postupovém místě a snažil jsem se svůj čas ještě zlepšit, ale zašel jsem příliš daleko. Při výjezdu z poslední zatáčky jsem vyjel až na trávu a ztratil zadní část vozu. Týmu se omlouvám za to, co se stalo. Zítra udělám vše proto, abychom dosáhli co nejlepší výsledek."

Giovinazzi havárií, která několika soupeřům pokazila poslední měřené kolo, pomohl alespoň druhému jezdci Sauberu. Marcus Ericsson nečekaně odstartuje ze čtrnáctého místa.