Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Räikkönena možná čeká nepříjemný rozhovor se šéfem

Räikkönena možná čeká nepříjemný rozhovor se šéfem

Vždyť Ferrari může konečně porazit Mercedes.

Prezident Ferrari chce, aby si vedení týmu F1 s Kimim Räikkönenem promluvilo o jeho problémech. Zdá se, že červené vozy jsou po třech letech snažení konečně připraveny konkurovat stříbrným vozům Mercedesu a získávat vítězné trofeje. Ale zatímco Sebastian Vettel je po dvou závodech spolu s Lewisem Hamiltonem v čele šampionátu, Kimiho Räikkönena jsme ještě neviděli ani na stupních vítězů. V Austrálii i v Číně si stěžoval na špatné nastavení vozu, ve kterém se jeho týmový kolega cítí jako ryba ve vodě.

"Už jsem o tom mluvil s Mauriziem (Arrivabenem)," řekl po včerejším závodě Sergio Marchionne. "Možná by si měli spolu sednout za jeden stůl a měl by si s nimi promluvit. Dnes se zdálo, že ho zaměstnávají jiné věci. Vettel byl agresivnější."

Na otázku, zda letošní vůz více vyhovuje Vettelovu jezdeckému stylu více než Räikkonenovu, Marchionne odpověděl jednoznačně: "Absolutně ne."

Arrivabene, šéf týmu Ferrari, je po dvou závodech přesvědčený, že Scuderii se konečně podařilo dohnat tým dominující uplynulým třem sezónám.

"Konečně jsme schopni bojovat s Mercedesem. To je dobrá zpráva," nechal se slyšet Arrivabene.

I on ale musel čelit otázkám ohledně výkonů finského jezdce. Jako mnozí fanoušci Ferrari, tak i žurnalisté už Räikkönena vidí v roli nosiče vody.

"Šampionát teprve začal a jezdci dobře znají své povinnosti. Jsem si jistý, že kdybychom se dostali do situace, že bychom bojovali o titul... Ale na to je ještě příliš brzy. Rozhodneme se, když to bude potřebné. Každý závod má svůj vlastní příběh."

Oběma jezdcům Ferrari letos končí smlouvy a o nových se prý v týmu začne mluvit, až když se po prvních čtyřech závodech sezóny vrátí do Evropy.